Dato: 10 Aug 2022
I coctailbaren Pier 42, inspirert av Pier 42 som var passasjerenes første møte med New York, finner du Silestone Et Marquina.
Foto: Yvonne Wilhelmsen
Det historiske bygget sto ferdig i 1919 på Jernbanetorget 2 i Oslo. Det regnes av Byantikvaren som et av periodens hovedverk innen arkitekturhistorien. Med respekt og interesse for historien har Nordic Choice Hotels gitt nytt liv til bygget som har nærmest vært usynlig i bybildet siden 1970-tallet. Etter 100 år er Amerikalinjen igjen et samlingspunkt for hovedstadens egne innbyggere og tilreisende.
Les også: Ny Silestone-kampanje: innovasjon og bærekraft for å endre verden
Opprinnelig var bygget gult, men ble endret til rødt under renoveringen. Foto: Yvonne Wilhelmsen
I dag består Amerikalinjen av, blant annet, 122 rom og suiter, Atlas Brasserie & Café, coctailbaren Pier 42. Jevnt over hele hotellet kan du finne plater fra Silestone i form av bord, disk, resepsjon og bar. Disse utsatte stedene med mye slitasje krever høy kvalitet på materialet slik at det holder seg fint år etter år. Silestone har vært en leder innen benkeplater i 25 år. Overflatene er produsert av mer enn 90% naturlig kvarts som forener funksjonalitet og estetikk med flekkbestandig, syrebestandig, støtbestandig og ripebestandig egenskaper.
De små kafébordene i restauranten Atlas Brasserie & Café er laget av Silestone Et Statuario. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Før renoveringen startet, fredet Byantikvaren fasader, rominndeling, gulv- og veggoverflater og deler av interiøret. Det satte rammene for Kritt Arkitekter som har stått bak omgjøringen fra kontorbygg til hotell, og for Puroplan som har stått bak innredningen. Arbeidet er preget av kvalitet, nytenkning, detaljfokus og eksklusivitet i materialvalg, møbler og lyssetting.Les også: DNV miljøverifiserer HybriQ & Silestone.
Silestone Et Marquina får være med og ønske hotellets gjester velkommer. Foto: Yvonne Wilhelmsen
Over 800 000 tusen nordmenn reiste over til Amerika for å prøve lykken på 1800-tallet og fram til starten av 2. verdenskrig. Rederiet Den norske Amerikalinje (NAL), som ble kalt Amerikalinjen, ble det viktigste bindeleddet mellom Norge og Nord-Amerika. I 1919 sto hovedkontoret deres ferdig, og over 400 000 passasjerer startet reisen sin til sjøs over Atlanterhavet fra nettopp denne terminalen.