Dato: 22 Nov 2021
Bornholm Hospital: De siste årene har flere «grønne fasader» dukket opp i det skandinaviske landskapet, her på Bornholms Hospital har SolarLab i forbindelse med en energirenovering for noen år siden levert 1400 m2 solcelle fasader som beskytter hospitalets aldrende bygning mot Østersjøens vind og vær, samtidig som fasaden høster solskinnsøyas mange solskinnstimer.
Hos danske SolarLab opplever man i høy grad at interessen for fremtidens bærekraftige fasader av aluminium og glass med innebygde solceller er stigende og at mange flere nå forstår hvilket potensial det ligger i å produsere egen strøm på egne fasader! Det er etter hvert åpenlyst for alle, at klimaet på kloden har bruk for det grønne skiftet og at man må handle konkret nå, men også at det grønne skifte faktisk kan være en fantastisk mulighet for å skape god avkastning i mange år. Både banker og markedet har nemlig begynt å etterspørre grønne bygg, når alle kostnader regnes med; også finansielle og livsløpskostnader, vil det framover faktisk bli mer kostbart å ikke ta hensyn til klima og andre bærekrafthensyn
Fanshawe college, Canada: En SolarLab fasade med skjulte solceller gjør det mulig å bygge klimasmarte bygninger. Solcellefasaden bidrar til å avhjelpe byggesektorens store klimautslipp, uansett om de brukes i forbindelse med nybygg eller renovering.
SolarLab tar utfordringen
Å minske klimapåvirkningen er en av vår tids største utfordringer, den utfordring tar SolarLab. Fasadeløsningens endelige uttrykk, er et resultat av SolarLabs tette samarbeid med arkitekt og byggherre. Våre prosjekter i hele verden demonstrerer hvor forskjellige uttrykk som oppstår når vi skreddersyr fasader i henhold til kundenes forskjellige ønsker og behov. Fasadene; som gir markant reduksjon av CO2 og merkbare besparelser på den grønne bunnlinja, skreddersys som komplette systemer, så bygningen får det uttrykket byggherre og arkitekt ønsker. Hos SolarLab opplever man nå heldigvis en stor interesse blant både utbyggere, entreprenører, arkitekter og rådgivere for å bruke nye materialer. Solceller i fasadene brukes både i nytte- og næringsbygg, og fasadene som produseres i Danmark, er en ventilert fasade som ivaretar de stadig økede sikkerhetskrav, og leveres som komplette pakkeløsninger, klar til innstallering.
ZEB Flexible Lab i Trondheim er et kontorbyggeri som er med til å sette nye standarder for byggeri, hvor SolarLab har utviklet og produsert fasaden. foto: Matthias Herzog / visualis-images
SolarLab er med hele veien - fra ide til ferdig solsellefasade
Teknologien alene redder ikke verden - derfor er vi utrolig glade for at møte så mange som tar et bevisst valg om å bruke en solcellefasade, som gjennom hele sin levetid bidrar positivt til bygningen.
Hos SolarLab gleder vi os til at levere mange flere spesialdesignede solcellefasader, og det er nettopp sammen med ansvarlige byggherrer, arkitekter, investorer og entreprenører som begeistres av de mange muligheter en solcellefasade tilbyr, at vi kan lage flotte nye prosjekter.
SolarLabs fasadekledning hjelper med å minske energi og ressursforbruket i bygninger, og hvert enkelt prosjekt har sitt helt eget design og uttrykk. Solcellefasaden er vedlikeholdsfri og har lang levetid. Ved skandinaviske forhold vil fasaden i løpet av dens forventede levetid inntjene den energi som går med under bygging hele 10 ganger.
SolarLab kommer gjerne med forslag tidlig i prosessen, og gir også en økonomisk beregning på solcellefasader som skaper en reel miljøgevinst både i nybygg og ved fasaderenoveringer.