Renolit Alkorplan sikrer bærekraftig forvandling av alpinanlegget Snowworld Antwerp

Dato: 7 Feb 2024

Selskapet stod bak taktekkingen av anlegget i 2017 med sin PVC-takmembran, og har nå gjort taket egnet for montering av 1 452 solcellepaneler. Takket være arbeidet fra RENOLIT ALKORPLAN, drives alpinanlegget SnowWorld Antwerp nå av solenergi.

Taktekkingsproduktene fra RENOLIT ALKORPLAN inngår i den bærekraftige forvandlingen av alpinanleget SnowWorld Antwerp i Wilrijk, Belgia. Taket på det massive bygningen ble for noen år siden gjort helt vanntett med RENOLIT ALKORPLAN Classic-takmembran. Det ultralette RENOLIT ALKORPLAN F-solcellesystemet har nå blitt brukt til å installere de mange solcellepanelene. 

Prosjektet demonstrerer hvordan selskapet realiserer sine forpliktelser til bærekraft, ved å la kundene transformere eksisterende strukturer til fornybare energigeneratorer – i tråd med bærekraftsstrategien «Beskytt det som er viktig».

Bærekraftig forvandling av alpinanlegget SnowWorld Antwerp

RENOLIT ALKORPLANs taktekkingsprodukter utførte en første intervensjon på bygningen i 2017, ved å montere sin 1,2 mm tykke PVC-membran på taket. 

Med tanke på størrelsen til anlegget som huser SnowWorld Antwerp (totalt areal på 12 500 m²), bestemte eieren seg for å leie ut taket til Energy Vision. Prosjektet innebar at Energy Vision selv skulle stå for investeringen for solcellepaneler, og la eieren få glede av energien som ble produsert til eget forbruk.

For å installere solcelleprofilene på taket av strukturen (40 m høy og utsatt for vindbelastning), var det imidlertid nødvendig med en 1,5 mm tykk membran. Siden takmembranen fortsatt var i perfekt stand, ble det besluttet kun å legge over takdelen hvor det skulle monteres solcellepaneler. Det var en enkel oppgave, siden den nye RENOLIT ALKORPLAN PVC-membranen problemfritt kan sveises på en eksisterende membran selv etter mange år, noe dette prosjektet har vist.

Effektiv og pålitelig for en grønnere fremtid

Basert på vindbelastningen i den høye skibakken, ble taket inndelt i ulike vindbelastningssoner. Midtsonen har 1,05 m brede baner. For hjørne- og kantsonene ble det brukt 0,53 m bredt takbelegg. 

Solcelleprofilene plasseres alltid direkte ved sveisesømmen, og er dermed nærmere hverandre. Det gir større sikkerhet ved uvær og kraftige vindkast. Takket være løsningen fra RENOLIT ALKORPLAN, har taket nå plass til 1 452 solcellepaneler.

RENOLIT ALKORPLAN ser alltid etter nye og unike teknologier for å utvikle innovative og bærekraftige membraner, med mål om større bærekraft, lavere ressursbruk og fremming av en sirkulær økonomi. 

Om RENOLIT ALKORPLAN-takprodukter

Som en del av tyske RENOLIT Group, er RENOLIT ALKORPLAN-takprodukter et av referansepunktene for produksjon av holdbare, allsidige og sertifiserte syntetiske membraner av høy kvalitet, benyttet til vanntetting av tak og dekker, svømmebassenger og anleggsarbeider. Fra sitt hovedkontor i Sant Celoni, nord for Barcelona, har markedsenheten rundt 300 ansatte og en produksjon på én million ruller med membraner årlig.

Pålitelighet, upåklagelig stil, energisparing, bærekraft, rask montering og høy holdbarhet er styrken til RENOLIT ALKORPLAN-takmembran. Hovedkarakteristikkene til taktekkingsdivisjonen er det brede utvalget av produkter, en fleksibel kundeorientert tilnærming, sterk kunnskap og allsidig teknisk assistanse på stedet, som dermed sørger for passende takløsninger for hver spesifikke utfordring.

Om selskapet

RENOLIT Group er en ledende global spesialist innen høykvalitets plastfilmer, plater og andre plastprodukter. Selskapet har hovedkontor i Worms, rundt 70 km sør for Frankfurt am Main, og har over 30 produksjonssteder og salgsenheter fordelt over 20 land. En årlig omsetning på rundt 1,2 milliarder euro gjør selskapet til et av verdens ledende produsenter innen plastprodukter. Omtrent 5 000 medarbeidere fortsetter å videreutvikle kunnskapen og ekspertisen fra over 75-års drift.

RENOLIT Group er også en viktig aktør innen bærekraftig utvikling av syntetiske materialer. Takket være «RENOLIT goes Circular»-programmet, optimerer RENOLIT resirkuleringen av forbruksmaterialer som kommer fra industrielt avfall fra produksjonsstedene i RENOLIT Group.

I 2019 ble RENOLIT med i Circular Plastics Alliance (CPA). Det er et initiativ fra EU-kommisjonen, med 266 foreninger og selskaper som arbeider for å inkorporere minst 10 millioner tonn resirkulert plast i produkter og emballasje i Europa innen 2025, gjennom frivillige tiltak.

www.renolit.com/roofingTwitterFacebookLinkedIn

 

Referanseprosjekter fra RENOLIT Alkorplan

Kamida Westhub – Kaunas - Lithuania
Ring III Park project- Vantaa - Finland
Bally Shoes - Switzerland
Wintercircus – Ghent - Belgium