Dato: 11 Mar 2020
QVFR systemet blir godt tatt imot av både proffe malermestre, industri og ikke minst arkitekter.
Arkitektur utvikles sammen i sosiale endringer sies det. Og det har vi sett de senere år hvor det har blitt bygget prestisjetunge byggverk i massivtrekonstruksjoner og fokuset rundt det å bygge større bygninger i tre har gjort det lettere for arkitekter å bruke tre i områder av bygningsmassen med hensyn til at konstruksjoner og overflater skal beholde de strenge krav til brann.
Flere arkitekter foretrekker å bruke mer tre i prosjektene sine og virker å være opptatte av den følelsen treet gir oss i kombinasjon med store vindusflater som slipper inn naturlig lys, som gir en følelse av å være ute!
QVFR systemet gir arkitekter muligheten til å bruke mer tre.
For at bæreevnen skal opprettholdes i høye bygg må søyler og bjelker beskyttes mot brann, dette kan gjøres ved at deler av konstruksjonen dimensjoneres kraftigere for å tåle påkjenningen i en potensiell brann, eller den kan kles inn, eller man kan benytte et malings-system slik som QVFR-systemet til å beskytte treoverflaten/trekonstruksjonen.
Kringsjå studentby som er et FutureBuilt prosjekt bygget i massivtre der ytter og innervegger samt dekker og trapper er utført av denne konstruksjonen hadde også brannkrav å tilfredsstille flere plasser i bygningsmassen.
Løsningen her ble å bruke QVFR klar systemet fra Biokjemi Norge på synlig massiv-tre i korridorer og tekniske sjakter.
Korridorer er også en rømningsvei og har derfor et brannkrav å tilfredsstille. ( i dette tilfellet Rømningsvei; Sjakter og Hulrom. B-s1,d0 [In1].)
Målet var å få vegger i korridorer til å se like ut som inne i boligene hvor veggene er svakt hvitpigmentert. Den beste løsningen her ble å bruke QVFR klar systemet som tilfredsstiller B-s1,d0 samt strenge krav til emisjoner fra Biokjemi Norge som er et to stegs system og kan pigmenteres.
For mer informasjon, kontakt oss på 38 15 30 20 eller send en epost til post@biokjemi.no