Dato: 15 Sep 2023
Vieser, som er kjent for sine unike designsluk og gulvsluk av høy kvalitet har lansert gulvslukmansjetter med sensorer som måler fuktighet under tettesjiktet. Denne produktnyhet vil redusere bygge bransjens kostnader og miljøpåvirkning.
Vieser samarbeider med den svenske bransjeorganisasjonen Sluta Riv om målbar sensorteknologi for å redusere bygge bransjens kostnader og miljøpåvirkning. De passive sensorene kan leses av med en fuktighetsskanner når som helst, etter installasjon, ved 2 års inspeksjon eller etter lengre tid, for eksempel når boligen skal selges. Med dette blir det mulig å ha regelmessig kontroll under tettesjiktet. Regelmessig måling over tid gir også mulighet for å finne mulige lekkasjer tidlig som tillater partiell reparasjon, i stedet for å renovere badet helt.
"Vi ser målbarhet som en flott mulighet til å gjøre valg i dag for en sunnere og mer bærekraftig fremtid," sier Per Arild Alfheim Area Sales Manager i Vieser.
Mindre kostnader og miljøpåvirkning
Det var nesten 90.000 vannskader i 2022 og de totale skadene utgjorde i overkant av 5 milliarder kroner ifølge Finans Norges statistikk. De fleste ulykkene har ingenting med gulvsluk å gjøre, men Vieser ser at det er viktig å kunne måle under tettesjiktet. Med disse sensorene er det mulig å måle fuktighet uten ødeleggende prøvetaking.
Slutt å gjette. Mål når du ønsker det. Ta vare på målerapporten i boligmappa. Trygghet for både kjøper og selger. Et sikkert baderom kan potensielt øke verdien av din bolig ved salg.
Dette er en bedre metode enn å borre hull i vegger, og kan gi tilstandsgrad på riktig nivå.
Vieser ser det som en mulighet til å gjøre en forskjell med sensorene. Normalt er det ikke sluket som lekker, men problemet kan oppstå i tettesjiktet. Vieser har tidligere utviklet en prefabrikkert mansjett med ferdig hull, slik at man ikke behøver å skjære i tettesjiktet. Alle Vieser avløp leveres selvfølgelig med skrudd klemring.
–Vieser ønsker alltid å jobbe smartere, og dette føles som en ny og bærekraftig måte å utvikle seg på. Å oppdage mulige skader i god tid og samtidig få utbedret for en brøkdel av kostnaden, vil dette spare millioner av kroner for forsikringsselskapene, huseierne og eiendomsselskapene, sier Alfheim.
– Ved delvise reparasjoner vinner alle parter. Det vil være mindre miljøpåvirkning og mindre utslipp på grunn av nye materialer, og gir økonomiske besparelser. En delreparasjon er ofte minst 100.000 kroner billigere enn å renovere hele baderommet, fortsetter Alfheim.
Holdbar og enkel å bruke
Vieser tilbyr slukmansjetter med sensorer utviklet av Linköpings universitet og testet av RISE for Vieser One, Vieser Line, Vieser DOT og Square. Sensorene består av et fuktfølsomt materiale som absorberer vannmolekyler som deretter kan måles med en fuktskanner. Sensoren har ekstremt lang holdbarhet, og de er designet for å ha minst levetiden til et baderom. Hvis sensoren er riktig installert og plassert i henhold til tegninger og installasjonsinstruksjoner, kan hvem som helst måle den etter å ha lest en kort instruksjon.
Dette er enkle, problemfrie løsningen for beboerne: Ingen batterier, ingen strøm, tilkobling eller abonnement kreves. Det er mulig å måle fuktighet uten destruktiv prøvetaking. Løsningen gjør det mulig å slutte å gjette og ha ro i sjelen.
Bildet: Prefabrikkert mansjett med ferdigskåret hull og målbare fuktsensorer.