Tilbygg av hotell/motell som består av en bygning i Oslo med 283 leiligheter på 16 etasjer. Selve byggingen startet mars 2017 med en beregnet byggeperiode på 25 måneder til en anslått kostnad på 1 mrd nok.
Byggherre er Royal Christiania Hotel AS og som arkitekt er valgt Lund+Slaatto Arkitekter AS. Prosjektet utføres i form av samspillsentreprise som håndteres av Betonmast Oslo AS som er totalentreprenør.
Ser vi på andre firmaer, som er koblet på byggeprosjektet i Byggfaktas database, finner vi for eksempel Norconsult Norge AS som har deltatt som konstruktør, som ventilasjonsentreprenør er Haaland Klima AS og Oras AS er valgt som VVS-entreprenør. El-installasjonene håndteres av OneCo Elektro AS mens Intep AS er valgt som gulventreprenør og Malerkompaniet AS stod for malerarbeidet.
Et linjeavløp som smelter inn i gulvet
Vi i Unidrain er utrolig stolte over å ha levert HighLine Custom som er skreddersydd til hovedbaderommet. Her er den klassiske Unidrain-risten byttet ut med marmor-flis som på resten av baderomsgulvet. Linjeavløpet smelter inn i gulvet og blir nærmest usynlig. På bad nummer to ligger et delikat HighLine Colour linjeavløp i fargen svart helt inntil vegg.
Arkitektur, interiør og design
Hos The Hub skal gjestene oppleve en symfoni mellom tidlig klassikere, balansert design og fremtidens banebrytende design. Her får du oppleve 810 hotellrom utover det vanlige. Målet var å bringe tilbake identiteten fra 50-tallet til et moderne boutiquehotell med en wow-faktor. Anemone Wille Våge er interiørdesigner for restaurantene og fellesarealer. All historien som puster gjennom veggene fra gamle Hotel Viking, designet av Knut Knutsen for vinter-OL 1952, var deres inspirasjon til å skape et tidløst, uforglemmelig, men likevel moderne design. Her hentet de tilbake elementer fra den eksisterende bygningen fra 1952, som den rosa fargen fra fasaden i lobbyhimlingen og bronsesøylene inspirert av de eksisterende vinduskarmene. Møblene og dekorasjonen ble håndplukket fra høykvalitetsprodusenter og spesielt designet for dette prosjektet, for å skape et unikt utseende.
Det grønne hotellet midt i byen
På toppen av Clarion Hotel The Hub er det en stor takåker Growhub som serverer gjester med ureiste råvarer og grønne opplevelser. Med GrowHub tester Clarion Hotel en helt ny måte å dyrke mat i byen på, som er bærekraftig og økonomisk. Gjester og andre mennesker som bor i Oslo og omegn som besøker Clarion Hotel The Hub og Norda får servert smaken av Oslo gjennom sunn, ekte og kortreist mat. Clarion Hotel The Hub er en miljøriktig og inspirerende arena for både Oslo-beboere, turister og konferansedeltagere.